# How do you calculate 3 successive discounts?

Contents

## How do you calculate 3 successive discount?

Total discount = (d + z – dz / 100) %

1. Final discount = [28 + 30 – (28 x 30) / 100] % = (58 – 840 /100) % = 49.6%
2. Which means Discount = 49.6% of 1000 = (49.6 / 100) x 1000 Rs 496.
3. Selling price = M.P – Discount = 1000- 496 = 504.

## How do you calculate multiple discounts?

Please keep in mind that the second discount is applied to the price AFTER the first discount has been applied. For example, if the original price was \$50 and we have two discounts: 20% and 10% , then we’re doing something like this: \$50 – 20% = \$50 – \$10 = \$40 . Then \$40 – 10% = \$40 – \$4 = \$36 .

## What is successive formula?

Lets try an example. If there’s an increase of 20% and then a decrease of 10%, the successive percentage will be (20 + (-10) + 20 * (-10) / 100 ) = 20 – 10 – 2 = 8% increase. Now in case of discounts, the value of discount percentages will be considered negative.

## What is the formula for discount D?

The first step of the primary method is to use the formula S = p – rp, where S = sale price, r = discount percentage rate, and p = the original price. Using the alternative method, you look at the remaining percent of the price you’d be paying; for example, 90% is left if 10% is taken off.

IT IS INTERESTING:  Quick Answer: What retail stores give veterans discounts?

## When calculating the successive discounts of 15 and 10 on a \$100 item?

Therefore the option (a) is correct about the successive discounts of 15% and 10% on a \$100 item is \$76.5 .

## What is a multiple discount?

Many organizations offer or receive more than one discount at a time. For example, you can define that for level one the first discount found is used, and that subsequent levels are used cumulatively. … For each level, you can define an order line discount and an order discount.

## How do you find a discount?

To find the discount, multiply the rate by the original price. To find the sale price, subtract the discount from original price.

## How do you calculate invoices?

Generally, the calculation of net invoice value is as follows: For customers: Net value = Receivable – Tax. For vendors: Net value = Payable – Tax. For G/L accounts: Net value = SUM (selected accounts items)

1. Receivable is SUM (customer items)
2. Payable is SUM (vendor items)
3. Tax is SUM (tax items)

## What are successive words?

Successive is a word for things (or people) that follow each other in time. … Successive is a word that comes up often when you’re looking at the history of something.

## What is marked price formula?

Amount of discount is = Marked Price – Selling Price. In other words we can say that = (1500 – 1350) = Rs 150. Discount for Rs. 1500 =Rs 150. Therefore, the Discount for Rs 100 = (150/1500) × 100 = 10% 